از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۲۰ آبان ماه ، تعداد ۹۱ بخشنامه در گمرک صادر شد و این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل تعداد ۲۰۲ بخشنامه صادر شد؛ بنابراین تعداد بخشنامههای صادره ۵۵ درصد کاهش یافت.
در حال حاضر ۵۰ درصد محصولات صادراتی ما در حوزه پتروشیمی و خام فروشی است، ۲۵ درصد صادرات در حوزه معدنی، ۱۰ درصد در حوزه کشاورزی است و عملاً ۱۵ درصد صادرات ما به حوزه صنعت مرتبط میشود.
بررسی آمارهای تجارت در نیمه نخست امسال بیانگر سه خطر برای مبادلات تجاری ایران است. خطر اول وابستگی صادرات به چند کشور محدود است. صدور کالا به چین بهعنوان مهمترین شریک تجاری از نظر وزنی ۴۵درصد افزایش یافته، اما ارزش صادرات کاهش ۱۲درصدی را تجربه کرده است. خطر دوم ناترازی بالای تجاری ایران با برخی شرکای منطقهای است که صادرکنندگان را در میانمدت از ...
در نیمه نخست امسال ۸۶۳ میلیون دلار صنایع غذایی به وزن ۹۰۴ هزار تن صادر شده که این بخش از صنعت با دارا بودن سهم ۳.۶ درصدی از صادرات، از لحاظ ارزش ۱۴۰ میلیون دلار و از لحاظ وزنی ۱۶۶ هزار تن نسبت به ۶ ماهه سال ۱۴۰۱ تغییر داشته است.
اسلامپناه گفت: تمرکزمان را در آن بخش از صنعت معطوف کردیم که به دلایل عقبماندگیهای سنوات گذشته زمینه گلایهمندی مردم و نظام را فراهم کرده است. باور داریم نظارت بیطرفانه و هوشمند استاندارد کشور در کنار همت صنعتگران میتواند امیدآفرین باشد.
رئیس اداره رایزنان بازرگانی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در حال حاضر ۴۶ مرکز تجاری فعال داریم، گفت: برای تأسیس مرکز تجاری در کشور عربستان مجوز صادر شد که در شهر جده کار خود را آغاز کرد.
مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ضمن اشاره به صادرات ۷.۲ میلیارد دلاری ایران به کشورهای غرب آسیا، گفت: تجارت با عربستان با وجود شروع روابط دیپلماتیک، هنوز به صورت رسمی شکل نگرفته است.
عضو اتاق مشترک ایران و عراق گفت: تجار عراقی برای معامله با طرف ایرانی از ارز آزاد استفاده می کنند، بنابراین برای کاهش ریسک باید معاملات بر اساس یک نرخ ارز ثابت غیر از دینار و ریال صورت گیرد.
قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا ضمن بیان اینکه با روی کار آمدن دولت سیزدهم شاهد رشد ۱۰۰ درصدی صادرات به آفریقا بودیم، راه های توسعه تجارت با این قاره را تشریح کرد.
تجارت ۵ میلیارد دلاری ایران و هند نشان دهنده عزم راسخ دهلی نو به توسعه تعاملات اقتصادی با تهران به رغم فشارها و تحریمهای آمریکا و آغاز روند چندجانبه گرایی ازسوی دو کشور است.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: تجارت غیرنفتی ایران و اندونزی در سال گذشته به حدود یک میلیارد دلار رسید که حدود ۸۴۷ میلیون دلار سهم صادرات و ۱۱۹ میلیون دلار سهم واردات بوده است.
بعد از تغییر نرخ محاسباتی ارز در گمرک، دولت با یک طلب ۲۰ هزار میلیارد تومانی از فعالان حوزه تجارت خارجی مواجه شده که تلاش میکند این درآمد جدید را تا پایان سال وصول کند.